Last van een daklekkage? Geheel vrijblijvend daklekkage melden!        Daklekkage melden

  • Hoofdkantoor Noorderhoofd 48, Dordrecht
  • Gratis offerte aanvragen

    Vraag gratis een offerte aan!

    Zodra u deze aanvraag verstuurd nemen wij binnen 24 uur contact met u op om een eventuele afspraak te maken om het werk te bekijken.


Schoorsteen vegen

De jaarlijkse onderhoudsbeurt voor uw rookkanaal
Vraag gratis Schoorsteen-vegen offerte

Plan voor een terug bel afspraak

Bel mij terug verzoek

Wilt u graag een van onze medewerkers spreken. Vul hier onder het formulier in en wij bellen u zo snel mogelijk op!

Schoorsteen vegen

Bij gebruik van hout, olie of kolen is het noodzakelijk om minstens één keer per jaar de schoorsteen te laten vegen. Bij intensief gebruik raden wij u aan dit zelfs twee keer per jaar te laten doen. Voor een betrouwbare en ervaren schoorsteenveger bent u bij ons aan het juiste adres. Na het schoorsteenvegen ontvangt u een bon die u ook kan gebruiken voor de brandverzekering.

Bij het verstoken van hout, olie of kolen komen er onverbrande deeltjes vrij die zich vasthechten aan de binnenkant van uw rookkanaal. Dit verandert in een erg brandbaar en teerachtig materiaal dat bij een temperatuur van 500 graden Celsius vlam pakt. Dit is creosoot. Deze temperatuur is al snel bereikt als u hiermee stookt en voordat u het weet is een schoorsteenbrand een feit! Natuurlijk wordt uw kanaal tevens gecontroleerd op lekkages en verstoppingen. Dit is om koolmonoxide vorming te voorkomen. Koolmonoxide is een gevaarlijk gas dat u niet ruikt, proeft of ziet.

Het structureel vegen van uw schoorsteen is een belangrijk onderdeel van het onderhouden van uw schoorsteen om problemen te voorkomen. Helaas gebeuren er nog steeds dagelijk ongelukken met onveilige schoorstenen. Hierbij kunt u denken aan schoorsteenbranden of koolmonoxide vergiftigingen. Tijdig en correct onderhoud, tijdige renovaties en regelmatig de schoorsteen laten vegen kunnen het grootste gedeelte van deze problemen voorkomen!

Vraag nu vrijblijvend om een gratis dak inspectie!      Gratis Dakinspectie Aanvragen

Ook via whatsapp te bereiken! 06-44161944

Nederland Veilig Wonen B.VUw dakdekker | Gebrand voor kwaliteit!

Stuur ons een bericht


Vraag nu vrijblijvend om een gratis dak inspectie!     Dak inspectie aanvragen